ایمنی یکی از مهم ترین اصول انجام هر کاری است و این موضوع برای کار بر روی داربست نیز بایستی رعایت شود. داربست کار به هر اندازه حرفه ای هم که باشد بایستی به
ایمنی داربست و توجه به نکات ایمنی توجه ویژه ای داشته باشد. از همین رو در این مقاله به بررسی ایمنی داربست و استفاده از لوله داربستی متناسب با سازه ها می پردازیم
ایمنی داربست چیست؟
فتادن و سقوط افراد یا اجسام از روی داربست از عوامل اصلی و حادثه ساز در صنایع ساختمانی و در حال پیدایش و ساز است. گاهی خود تله بست به علت عدم رعایت الزامات ساخت و نیز نظارت ناکافی فرو می ریزد و باعث آسیب های فراوانی می شود. داربست وسیله الا موثر و کارآمد و برعکس در صورت بی احتیاطی و سود ی ناایمن و طریقه ای بسیار اتفاق ساز است.
هدف :هدف ازتدوین این مجموعه، ارائه حداقل الزامات ضروری جهت اجراء و احداث داربست میباشد و می بایست هنگام برپا نمودن داربست به اطلاعات تکمیلی استاندارد های مربوطه مراجعه شود.
تعریف داربست: عبارتست از ساختار موقتی که شامل یک یا چند جایگاه اجرایی، اتصالات و تکیه گاه می باشد که در طی اجرای هر گونه عملیات از قبیل تعمیرات، نما سازی، تمیز کاری، رنگ آمیزی وسایر کارهای مشابه و بمنظور حفظ و نگهداری کارکنان یا مصالح و ابزار در ارتفاع مورد استفاده قرار می گیرد.
برای نصب
لوله داربستی باید به نکات زیر توجه ویژه ای داشته باشید:
نس بستهای داربست نباید از چدن باشد.
2- جهت بر پا برملا كردن داربست باید از مسئولین واحد مربوطه مجوز اخذ گردد.
3- اتصالات و استوانه های داربست در انبار مسقف نگهداری شده و در زمان خروج بازرسی کیفی شوند.
4- ستونهای فلزی گیره خیر ، پیچ های مخصوص تنظیم پایه فلزی و پین ایا اتصال که احتمالا دفعه استفاده رانده وو می گیرند باید باز یافتن جنس فولاد آبدیده یا صلب جزم باشد.
5- رنگ آمیزی کلیه قطعات داربست ممنوع است اما روکش های ضد زنگ مانعی ندارد.
6- مسول بر پا کننده داربست باید اطمینان حاصل کند که داربست روی سطوح سفت بر قدم شود و در صورت نرم بودن سطح از ورق فلزی ( sole plate ) استفاده گردد.
7- جهت جلوگیری از حرکت و تکان خوردن داربست از مهار مناسب مفید بودن و مضر بودن پربهره بودن شود.
8- به شرایط مخاطره آمیز حواشی محل داربست ( همچون کابل های برق ، چكه ساختمان و…) می بایست توجه نمود .
9- از نوار هان خطر نمی توانایی به بدل گاردریل استفاده کرد.
10- نصب ساپورت های مورب در وسط داربست برای جلوگیری از بازی کردن داربست بسیار مهم است.
11- در صورت احتمال تهافت اجسام بالا سر باید از حفاظ بالا سر استفاده شود.
12- تخته داربست باید ماكزیمم بیشینه دارای سوم تکیه گاه باشد.
13- تخته هایی که در ساختمان جایگاه به کار می رود باید دارای ضخامت مشابه باشند.
14- در داربست بندی نباید تولیدات کارخانجات مختلف را با هم ترکیب کنید و جایگاه کاری نباید از جنس های مختلف به صورت همزمان مثل چوب موقر فلز استفاده شود
15- تا آنجا که امکان دارد بار به طور یکنواخت روی داربست توزیع گردد.
16- لوله داربست درون زمان برپایی باید از وسط درمیان متصل کننده(coupler) کاملا گذشتن کرده و حداقل به اندازه قطر لوله از آن بیرون بزند.
17- هر سکو یا جایگاه که افزون از 2 متر بالای زمین یا کف زمین قرار دارد باید دارای تخته بندی نزدیک به هم باشد که هیچ نوع ابزار و مصالحی از لا به لای آنها به پایین سقوط نکند.
18- جایگاه هر داربست باید دست کم یک متر پایین تر از انتهای بالایی خدنگ :صفت پیكان های عمودی ثبات گیرد
19- جهت جلوگیری از حرکت الا لغزش احتمالی داربست که می تواند باعث اختلال در حفظ تعادل و ثبات مجریان کار بر روی داربست شود ( بخصوص در داربستهای با ارتفاع 10 متر و اولی )باید ستونهای آن را به استراکجر مجاور داریست متصل و محکم نمود
20- در موقعی که بواسطه شرارت هوا و شرایط جوی احتمال وقوع خطر وجود داشته بو ، بایستی کار بر روی تله بست متوقف شود
ویرایش بوسیله کاربر 1398/09/05 01:37:13 ب.ظ
| دلیل ویرایش: مشخص نشده است